Čokoládový závin se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 74 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 376.5 mg
 - Draslík 199.9 mg
 - Vláknina 3575 mg
 - Vitamín A 3575 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr prosejeme a v míse třeme cca 20 minut se žloutky a vanilkou. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu a tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a nastrouhané mandle.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotové obrátíme papírem vzhůru, sloupneme jej, zakryjeme novým papírem a srolujeme do závinu. Po vychladnutí rozbalíme, papír odstraníme, těsto potřeme ušlehanou šlehačkou, znovu zatočíme a nakrájíme na šikmé řezy.
 - 
                                3
Posypeme vanilkovým cukrem, případně doplníme šlehačkou a podáváme.