Jablečný závin s kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Hrozinky
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 80 g Hera
  • 280 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Jablka
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 227.6 mg
  • Vláknina 6675.5 mg
  • Vitamín A 6675.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosejeme mouku se solí, přidáme změklý tuk, smetanu, vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto rozdělíme na tři díly, vložíme je do fólie a necháme do druhého dne v chladničce.

  • 2

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nahrubo nastrouháme.

  • 3

    Těsto na vále rozválíme na placku, mašlovačkou potřeme sádlem, posypeme jablky, hrozinkami, nasekanými ořechy, skořicí a cukrem. Záviny zabalíme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu