Hovězí dršťky na pivu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 kg Dršťky vařené
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 333.2 mg
  • Draslík 378.4 mg
  • Vláknina 7991.2 mg
  • Vitamín A 7991.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.

  • 2

    Předvařené dršťky nakrájené na krátké nudličky zalijeme pivem a vaříme, až změknou, poté scedíme a vývar odložíme.

  • 3

    V rendlíku připravíme jíšku ze lžíce másla a hladké mouky. Zašleháme do ní vývar z drštěk a dusíme.

  • 4

    Na zbylém másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, orestujeme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem, přidáme jemně posekanou petrželovou nať, zalijeme vodou a dusíme.

  • 5

    Do omáčky vmícháme udušenou zeleninu, měkké dršťky a necháme jen prohřát.

Komentáře k receptu