Kvaková polévka z vepřové nožičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Tuřín
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vepřové nožičky
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 3 ks Nové koření celé
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 722 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 232 mg
  • Draslík 717.6 mg
  • Vláknina 26018.4 mg
  • Vitamín A 26018.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou nožičku očistíme, omyjeme, dáme do hrnce s 1,5 litrem vody, bobkovým listem, celou očištěnou cibuli s hnědou slupkou, přidáme česnek, celý pepř, nové koření, dáme vařit. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a budeme polévku vařit tak, jen aby probublávala.

  • 2

    Mezitím očistíme kvaku - tuřín, pokrájíme ho na malé kostičky.

  • 3

    Když je maso měkké, nožičku vyjmeme a vývar přecedíme do druhého hrnce. Znovu přivedeme k varu a kvaku, přidáme sůl, vaříme doměkka asi 15 minut.

  • 4

    Mezitím pokrájíme maso z nožičky. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo, přimícháme mouku a uděláme zlatavou jíšku, kterou zavaříme do polévky.

  • 5

    Do kvakové polévky vrátíme pokrájené maso, pažitku a podáváme.

Komentáře k receptu