Zapečené roštěnky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 5 g Pepř čtyř barev
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 5 dl Vývar z hovězích kostí
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 165.6 mg
  • Draslík 472 mg
  • Vláknina 7291.3 mg
  • Vitamín A 7291.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné roštěnky po obvodu nařízneme, osolíme, naklepeme a posypeme lžící mouky. Zprudka je z obou stran v pánvi na rozpáleném oleji opečeme. Roštěnky vybereme, na stejném oleji osmahneme do zlatova na kolečka pokrájenou cibuli. Posypeme ji mletou paprikou, zalijeme vývarem, vložíme zpátky roštěnky, celý pepř, přiklopíme pokličkou a za častého obracení masa dusíme do měkka. Měkké maso poté vybereme.

  • 2

    Šťávu zahustíme zbylou moukou, dobře promícháme a povaříme. Nakonec do šťávy vlijeme zakysanou smetanu a stáhneme z ohně. V jiné pánvi na 100 g rozehřátého másla podusíme propláchnutou, dobře okapanou mraženou zeleninu.

  • 3

    Nakonec maso naskládáme na dno zapékací mísy, vymazané 50 g másla. Na maso pokládáme tenké plátky citrónu. Posypeme teplou zeleninou a přelijeme připravenou omáčkou. Vložíme do nahřáté trouby, krátce zapečeme.

Komentáře k receptu