Kapr s rozmarýnem pečený na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 350 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 3 ks Rozmarýn čerstvý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 802.9 mg
  • Vláknina 4790.4 mg
  • Vitamín A 4790.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra vykucháme, zbavíme šupin, osolíme, opepříme, vložíme do mísy, zalijeme pivem a pod fólií necháme v chladničce přes noc.

  • 2

    Cibuli, česnek a rajčata nakrájíme na tenká kolečka, anglickou slaninu na plátky.

  • 3

    Marinovaného kapra položíme na alobal, který jsme překryli polovinou plátků slaniny. Do břicha kapra vložíme máslo a rozmarýn, kapra překryjeme cibulí, česnekem, rajčaty a slaninou. Poté kapra pokapeme marinádou, alobal uzavřeme a kapra pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu