Jarní tagliatelle se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Tagliatelle
  • 80 g Anglická slanina
  • 160 g Hrášek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
  • 1 kg Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 713 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 10.9 mg
  • Draslík 696.8 mg
  • Vláknina 14194 mg
  • Vitamín A 14194 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin nakrájíme plátky slaniny a očistíme cibulky, ponecháme jim pouze malou část zelené natě.

  • 3

    Slaninu a cibulky smažíme na oleji asi 4 minuty dozlatova, průběžně promícháváme. Poprášíme je moukou a ještě asi minutu mícháme.

  • 4

    Přilijeme vývar a víno a mícháme, až se omáčka začne vařit a mírně zhoustne. Potom do ní vložíme hrášek a vaříme asi 5 minut, až cibulky změknou. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme na těstoviny a opatrně promícháme.

Komentáře k receptu