Boršč na polský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Okurky nakládané
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 250 g Hovězí maso přední
  • 250 g Červená řepa
  • 100 g Petržel kořen
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 95.8 mg
  • Draslík 481.2 mg
  • Vláknina 6304.3 mg
  • Vitamín A 6304.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 86.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso vložíme do hrnce do studené vody spolu s mrkví, petrželí, celerem, cibulí a bobkovým listem. Pozvolna vaříme, dokud maso není měkké, asi 45 minut.

  • 2

    V jiném hrnci uvaříme zvlášť na nudličky nakrájenou červenou řepu ve vodě s octem.

  • 3

    Uvařené maso a zeleninu nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Čistý vývar necháme vařit a zalijeme smetanou, ve které dohladka rozmícháme mouku. Osolíme, opepříme, povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí. Do polévkové mísy vložíme nakládanou okurku nakrájenou na kostičky, scezenou řepu, nasekaný kopr a rozmixované maso a zeleninu. Vše zalijeme zahuštěným vývarem a podáváme v miskách ozdobené kopečkem šlehačky.

Komentáře k receptu