Kapr se zázvorem pečený na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 140 g Anglická slanina
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1500 g Kapr obecný
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 719 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 241 mg
  • Draslík 1190.2 mg
  • Vláknina 3020 mg
  • Vitamín A 3020 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka. Kapra očistíme, osolíme a posypeme zázvorem. Do masa uděláme zářezy, do nichž dáme slaninu.

  • 2

    Do pekáče rozložíme cibuli s máslem, poté vložíme kapra. Opečeme zprudka v předehřáté troubě, poté teplotu snížíme, kapra zalijeme pivem a pečeme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu