Kapr dušený na víně se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 1000 g Kapr obecný
  • 100 g Citrony
  • 200 g Šunka dušená
  • 20 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Víno bílé
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 844 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 405.1 mg
  • Vláknina 1576 mg
  • Vitamín A 1576 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra omyjeme a naporcujeme. U porcí nařízneme kůži, do řezu zasuneme klínek omytého citronu a maso mírně osolíme.

  • 2

    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku. Vložíme na ní porce mírně pomoučeného kapra, po obou stranách je krátce osmahneme, zastříkneme vodou a krátce dusíme.

  • 3

    Potom přilijeme víno, polovinu másla a znovu podusíme.

  • 4

    Na zbylém másle prohřejeme plátek šunky, kapra přelijeme necezenou šťávou a ozdobíme šunkou.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu