Špenátové těstoviny s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Sýr Parmezán
  • 500 g Špagety
  • 120 ml Jogurt bílý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 hrnek Špenát listový čerstvý
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 28.3 mg
  • Draslík 415.1 mg
  • Vláknina 2933.5 mg
  • Vitamín A 2933.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dáme si do hrnce vodu přivedeme jí k varu a vložíme do hrnce špagety a vaříme dokud nejsou špagety měkké, když jsou už uvařené scedíme je do síta a propláchneme je pod studenou vodou.

  • 2

    Ve stejném hrnci ve kterém jsme vařili špagety dáme čerstvý nakrájený omytý špenát,nasekanou mátu, bílý jogurt a na mírném plameni necháme asi 1 až 2 minuty prohřát, poté přimícháme špagety a vše promícháme a znovu na mírném plameni prohřejeme dokud nejsou špagety horké. Ihned pak podáváme a povrch špaget nasypeme nastrouhaný sýr parmezán.

Komentáře k receptu