Rizoto s kuřecími játry a mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Játra kuřecí
  • 100 g Maso mleté - mix
  • 300 g Rýže dlouhozrnná
  • 600 ml Voda pitná
  • 125 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 129.4 mg
  • Draslík 264.3 mg
  • Vláknina 2426.8 mg
  • Vitamín A 2426.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, očištěné papriky a jarní cibulku nakrájíme na kostičky. Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky.

  • 3

    Cibuli, česnek, papriky a cibulky opékáme na oleji 5 minut. Přidáme játra, mleté maso a za častého míchání smažíme asi 10 minut. Vmícháme koření a rýži, přilijeme vývar a povaříme 2 minuty.

  • 4

    Rizoto upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu