Syrakuské fettucine
Suroviny
- 250 g Cuketa
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Bazalka
 - 35 g Olivy černé
 - 60 g Paprika zelená
 - 500 g Těstoviny Fettuccine
 - 25 g Ančovičky konzervované
 - 850 g Passata (drcená rajčata)
 - 650 ml Voda pitná
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 669 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 9.2 mg
 - Draslík 184.1 mg
 - Vláknina 11058.3 mg
 - Vitamín A 11058.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na nudličky nakrájíme papriku. Na hlubší pánvi smažíme na oleji na malém ohni 30 sekund drcený česnek. Přidáme 125 ml vody, papriku, drcená rajčata, nakrájené cukety, ančovičky, kapary a rozpůlené olivy a vaříme je 20 minut. Přidáme bazalku, sůl a pepř.
 - 
                                2
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a upravíme na talíře. Navrch nalijeme omáčku a nasypeme parmezán.