Risone s modrým sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 963 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 35 mg
 - Draslík 340.9 mg
 - Vláknina 3638 mg
 - Vitamín A 3638 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
V průběhu vaření těstovin osmažíme na velké pánvi se silným dnem na másle a olivovém oleji kolečka cibule asi 20 - 30 minut, až zkaramelizují. Děrovanou naběračkou ji pak vyjmeme z pánve a osušíme na papírových ubrouscích.
 - 
                                3
Nivu, mascarpone a cibuli důkladně rozmícháme v misce.
 - 
                                4
Směs sýrů a cibule a proužky špenátu přidáme k těstovinám a zamícháme. Na závěr pokrm osolíme a opepříme, upravíme na talíře a servírujeme.