Risone s karamelizovanými cibulemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1692 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 105 g
 - Cholesterol 73 mg
 - Draslík 418.6 mg
 - Vláknina 5360 mg
 - Vitamín A 5360 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto a necháme krátce okapat.
 - 
                                2
Opláchneme špenát a jemně nasekáme. Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi necháme rozpustit máslo a přidáme olej. Přidáme cibuli, kterou necháme karamelizovat při mírné teplotě do hněda (zhruba 20 - 30 minut). Poté ji vyndáme a necháme okapat na kuchyňském papíru.
 - 
                                3
Do mascaropone nadrobíme plísňový sýr, přidáme okapanou cibuli a vymícháme do krému. Špenát spolu s krémem přidáme do těstovin a důkladně zamícháme. Přidáme sůl podle chuti a podáváme.