Krupicový nákyp s kávovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 200 g Cukr moučkový
  • 60 g Cukr moučkový
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 10 ks Cukr kostkový
  • 0.0625 l Káva Espresso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 467.3 mg
  • Draslík 405.2 mg
  • Vláknina 9205 mg
  • Vitamín A 9205 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a třeme cca 30 minut. Poté přidáme strouhané ořechy, na nudličky nakrájená jablka, krupici a sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Nákypovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme do ní těsto, rozetřeme a zvolna pečeme cca 30 minut. Nákyp vyklopíme a necháme vychladnout. Dozdobíme kávovým krémem a podáváme.

  • 3

    Na krém svaříme kostkový cukr s černou kávou. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přidáme moučkový cukr a postupně do něj za stálého šlehání vmícháme svařenou kávu. Rozetřeme na nákyp.

Komentáře k receptu