Bolognese spaghetti

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 500 g Špagety, Makarony vařené
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 350 g Hovězí maso mleté
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.25 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 62.8 mg
  • Draslík 671.5 mg
  • Vláknina 8358.3 mg
  • Vitamín A 8358.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 3 minuty. Přidáme rozetřený česnek, nasekaný celer, slaninu a smažíme 4 minuty. Přidáme mleté hovězí maso a smažíme 3 minuty, dokud nezhnědne.

  • 2

    Vmícháme pokrájená rajčata, oregano a červené víno a uvedeme do varu. Necháme 45 minut podusit.

  • 3

    Vmícháme sůl, pepř a rajčatový protlak.

  • 4

    Uvařené špagety naservírujeme do talířů a přelijeme boloňskou omáčkou.

  • 5

    Promícháme a podáváme horké.

Komentáře k receptu