Spaghetti bolognese

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 75 g Anglická slanina
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 ml Víno červené
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1.5 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 884 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 924 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 23.8 mg
  • Draslík 564.4 mg
  • Vláknina 11940.6 mg
  • Vitamín A 11940.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na rozpáleném oleji.

  • 2

    K vyškvařené slanině přidáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli, česnek a nakonec mleté maso. Vše dobře opečeme za stálého míchání. Podlijeme červeným vínem a necháme vařit na mírném ohni dokud se tekutina nevyvaří.

  • 3

    Osolíme, opepříme a přimícháme mléko.Omáčku za stálého míchání povaříme a necháme zhoustnout.Pak přidáme nasekané oregano, rajčata a cukr, zamícháme a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.

  • 4

    Špagety uvaříme dle návodu na obalu v dobře osolené vodě.Scedíme a necháme okapat. Lístky tymiánu opláchneme a najemno nasekáme.

  • 5

    Špagety rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem ozdobíme nasekaným tymiánem a můžeme podávat. (Slaninu doporučujeme prorostlou, mleté maso míchané hovězí a vepřové, oregano čerstvé, parmezán strouhaný.

Komentáře k receptu