Smetanový krém s chřestem a krevetími ocásky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr krupice
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 40 ml Víno bílé
  • 750 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Créme fraiche
  • 10 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Citrony
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1404 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 1422 mg
  • Bílkoviny 349 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 1598.8 mg
  • Draslík 157.7 mg
  • Vláknina 3844.5 mg
  • Vitamín A 3844.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest uvaříme v kuřecím vývaru. Uvařený chřest a krevetí ocásky nasekáme, vložíme do mísy a promícháme s máslem a creme fraiche. Vše zalijeme zálivkou z oleje, vína, cukru a nízkotučné smetany. Jemně promícháme. Ozdobíme šlehačkou a drobně nasekanou zelenou natí petržele. Na závěr poklademe jednotlivé porce kousky citrónu.

Komentáře k receptu