Bruschetta s kozím sýrem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 455 g Rajčata Cherry
  • 120 g Sýr kozí
  • 4 krajíc Chléb italský
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 4 polévková lžíce Tapenáda se zelenými olivami
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 23.7 mg
  • Draslík 391.9 mg
  • Vláknina 2589.3 mg
  • Vitamín A 2589.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme si troubu na 220 ˚C. Cherry rajčata na větvičce dáme do kastrůlku, pokapeme je olejem, rozetřeným česnekem, posypeme tymiánem a pečeme asi 15 minut, dokud nezměknou. Potom rajčata rozdělíme na 4 přibližně stejné porce, na kterých zachováme kousek větvičky.

  • 2

    Na troubě zapneme gril a na grilu opečeme z každé strany italský chléb dozlatova a poté každý krajíc italského chleba namažeme pastou tapenade, přidáme kousky kozího sýra a doplníme rajčaty na větvičce, pokapeme šťávou z kastrůlku a posypeme čerstvou bazalkou.

Komentáře k receptu