Bruschetta s keříkovými rajčaty a kozím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr kozí
  • 450 g Rajčata Cherry
  • 4 ks Tymián sušený
  • 4 ks Chléb konzumní
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Tapenáda se zelenými olivami
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1445 kcal
  • Sacharidy 265 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 493.6 mg
  • Vláknina 13410.5 mg
  • Vitamín A 13410.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 225 stupňů předehřejeme troubu. Na plech vložíme rajčata na stonku a olejem potřeme.

  • 2

    Rozdělíme na ně česnek a snítky tymiánu. 15 minut pečeme, dokud nezměknou. Rozdělíme na 4 porce.

  • 3

    Gril rozehřejeme, po obou stranách opečeme chléb dozlatova. Potřeme každý krajíček lžící tapenády, položíme na něj několik kousků kozího sýra a rajčata na stonku.

  • 4

    Potřeme vypečenou šťávou a posypeme listy bazalky.

Komentáře k receptu