Květákový sicilský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Hrozinky
  • 15 g Oříšky piniové
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Ocet jablečný
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 829.6 mg
  • Vláknina 11171.9 mg
  • Vitamín A 11171.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozdělíme květák na růžičky, košťál rozkrájíme na malé kousky a spolu s růžičkami květáku dáme vařit do osolené vody asi 5 minut, poté scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Připravíme si dresink na salát. Do sklenice nalijeme citrónovou šťávu, přidáme cukr moučku, bílý pepř, jablečný ocet, špetku soli, olivový olej a pořádně promícháme. Dresink nalijeme na květákové růžičky a necháme 1 hodinu zchladnout.

  • 3

    Hrozinky namočíme do 150 ml horké vody na 10 minut, aby nabobtnaly, poté je scedíme a nasekáme nadrobno. Květákové růžičky posypeme hrozinkami, oříšky, nastrouhanou citrónovou kůrou a drobně nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu