Sicilský květákový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 78 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 20 g Mandle
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 871.2 mg
  • Vláknina 12796.5 mg
  • Vitamín A 12796.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 130 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na růžičky rozdělíme květák a stonek nakrájíme na velké kousky.

  • 2

    V osolené vodě vaříme 3 minuty a poté scedíme.

  • 3

    K zálivce použijeme sklenici se šroubovacím víkem, do které vložíme citronovou šťávu, kajenský pepř, skořici, ocet, olej, cukr, sůl a pepř. Uzavřeme a zatřepeme.

  • 4

    Zálivku nalijeme na květák a promícháme. Dáme na hodinu vychladit.

  • 5

    Vroucí vodou zalijeme rozinky, aby byly ponořené a necháme je máčet. Slijeme a nasekáme nahrubo.

  • 6

    Rozdělíme květák do 4 salátových misek, posypeme rozinkami, mandlemi, citronovou kůrou a petrželí a zlehka promícháme.

Komentáře k receptu