Sicilský květákový salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 11 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 871.2 mg
- Vláknina 12796.5 mg
- Vitamín A 12796.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 130 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na růžičky rozdělíme květák a stonek nakrájíme na velké kousky. 
- 
                                2V osolené vodě vaříme 3 minuty a poté scedíme. 
- 
                                3K zálivce použijeme sklenici se šroubovacím víkem, do které vložíme citronovou šťávu, kajenský pepř, skořici, ocet, olej, cukr, sůl a pepř. Uzavřeme a zatřepeme. 
- 
                                4Zálivku nalijeme na květák a promícháme. Dáme na hodinu vychladit. 
- 
                                5Vroucí vodou zalijeme rozinky, aby byly ponořené a necháme je máčet. Slijeme a nasekáme nahrubo. 
- 
                                6Rozdělíme květák do 4 salátových misek, posypeme rozinkami, mandlemi, citronovou kůrou a petrželí a zlehka promícháme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        