Omáčka z hříbků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 29518 kcal
 - Sacharidy 3904 g
 - Tuky 477 g
 - Sodík 12871 mg
 - Bílkoviny 3827 g
 - Uhlovodany 3902 g
 - Cholesterol 74.6 mg
 - Draslík 351038 mg
 - Vláknina 4500890 mg
 - Vitamín A 4500890 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3825.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme 1 lžíci sádla, přidáme umyté na plátky nakrájené houby, které osolíme a pomalu za častého míchání dusíme. Houby podlijeme 2 dl vody.
 - 
                                2
Na pánvičce zpěníme na zbylém sádle nakrájenou cibuli, kterou přidáme do hrnce k houbám. Smetanu rozmícháme s moukou, vylijeme do omáčky a za stálého míchání vaříme tak dlouho, aby se spojily všechny suroviny, omáčka zhoustla a zůstala pěkné hladká.
 - 
                                3
Nakonec dosolíme, dopepříme a podle chuti přidáme ocet.