Španělský letní salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 8 ks Olivy nakládané
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 6318 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 160.9 mg
  • Draslík 850.3 mg
  • Vláknina 25093.8 mg
  • Vitamín A 25093.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 14.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), oloupeme a nakrájíme na dílky.

  • 2

    Omytý salát rozebereme na listy, oloupanou okurku nakrouháme na plátky, omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Olivy a sardelové řezy propláchneme vodou a necháme okapat.

  • 3

    Talířky obložíme listy salátu, připravenou zeleninou, olivami a sardelovými řezy. Osolíme, opepříme, mírně osladíme a zakapeme octem a olejem.

  • 4

    Salát ozdobíme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibulí.

Komentáře k receptu