Čekanka s majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 800 g Čekanka
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 107 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 428.3 mg
  • Vláknina 12690 mg
  • Vitamín A 12690 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekankové puky opereme a necháme okapat, případně osušíme na papírové utěrce.

  • 2

    Osušenou čekanku nakrájíme podélně na menší kusy a dáme do mísy. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou a promícháme prsty. Rozdělíme na talíře a před servírováním zalijeme lžící majonézy.

Komentáře k receptu