Zelenina dušená s vejci a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 261.6 mg
  • Draslík 497.1 mg
  • Vláknina 5606.3 mg
  • Vitamín A 5606.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a vsypeme do pánve potřené prolisovaným česnekem. Přidáme máslo a cibuli zpěníme.

  • 2

    Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky, rajčata omyjeme a nakrájíme na dílky. Zeleninu přidáme do pánve, osolíme, opepříme a dusíme, až se šťáva odpaří.

  • 3

    Vejce rozšleháme se smetanou, vlijeme na zeleninu a bez míchání necháme ztuhnout.

  • 4

    Pokrm upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu