Dušená zelenina s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cuketa
  • 300 g Květák
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Jogurt bílý
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 368.5 mg
  • Draslík 660.7 mg
  • Vláknina 7682.3 mg
  • Vitamín A 7682.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V horké vodě vaříme cca deset minut vejce na tvrdo a poté je zchladíme ve studené vodě. Mezitím si můžeme připravit omáčku. Na pánvi si na oleji osmažíme cibulku. Jakmile nám trochu změkne, prolisujeme k ní česnek a přidáme zázvor. Minutu podusíme a přidáme na kostičky nakrájená rajčata a sůl s pepřem a chilli.

  • 2

    Pomalu vmícháme do pánve pokrájené růžičky květáku, cuketu a fazolky. Přilijeme vývar, zakryjeme a dusíme 15 minut, dokud není všechna zelenina měkká. Poté přidáme jogurt, zamícháme a rozdělíme s oloupanými vejci na talíře.

Komentáře k receptu