Houbové karbanátky s ovesnými vločkami a houbami
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Houby čerstvé
- 100 g Strouhanka
- 150 g Ovesné vločky
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 0.35 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 29 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 140.7 mg
- Draslík 469.2 mg
- Vláknina 12855.2 mg
- Vitamín A 12855.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ovesné vločky promyjeme ve vlažné vodě, pak je zalijeme 1/2 litru studené vody s 1/2 lžičky soli a uvaříme kaši. 
- 
                                2Očištěné a omyté čerstvé lesní houby pokrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme. V pánvi na rozpáleném másle cibuli zpěníme, pak k ní přimícháme houby a dusíme je do doby, až se z nich odpaří všechna voda. Pak houby s cibulí smícháme s uvařenou ovesnou kaší. Směs ochutíme pepřem, kmínem, petrželkou, prolisovaným česnekem, majoránkou, mletou paprikou, přimícháme 1 vejce a směs zahustíme strouhankou, aby byla dostatečně tuhá. Utvoříme karbanátky, které obalíme v trojobalu: 50g hladká mouka + 1 vejce + 80 g strouhanka. 
- 
                                3V pánvi rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z každé strany do zlatohněda. Smažíme je přibližně 2-3 minuty z každé strany. 
- 
                                4Podáváme je horké i studené. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        