Houbové karbanátky s ovesnými vločkami a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Houby čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 150 g Ovesné vločky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.35 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 140.7 mg
  • Draslík 469.2 mg
  • Vláknina 12855.2 mg
  • Vitamín A 12855.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky promyjeme ve vlažné vodě, pak je zalijeme 1/2 litru studené vody s 1/2 lžičky soli a uvaříme kaši.

  • 2

    Očištěné a omyté čerstvé lesní houby pokrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme. V pánvi na rozpáleném másle cibuli zpěníme, pak k ní přimícháme houby a dusíme je do doby, až se z nich odpaří všechna voda. Pak houby s cibulí smícháme s uvařenou ovesnou kaší. Směs ochutíme pepřem, kmínem, petrželkou, prolisovaným česnekem, majoránkou, mletou paprikou, přimícháme 1 vejce a směs zahustíme strouhankou, aby byla dostatečně tuhá. Utvoříme karbanátky, které obalíme v trojobalu: 50g hladká mouka + 1 vejce + 80 g strouhanka.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z každé strany do zlatohněda. Smažíme je přibližně 2-3 minuty z každé strany.

  • 4

    Podáváme je horké i studené.

Komentáře k receptu