Kuřecí prsa s česnekovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 900 g Kuřecí prsa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 3 g Sůl
  • 5 g Muškátový oříšek
  • 250 g Sýr Cottage
  • 10 g Estragon
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 184.8 mg
  • Draslík 688.1 mg
  • Vláknina 1230 mg
  • Vitamín A 1230 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nádivka: v malém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek a průběžně je několik minut smažíme, až změknou, ale ještě nezačnou měnit barvu. Necháme mírně zchladnout.

  • 2

    Do mísy přidáme měkký sýr, nasekaný estragon, žloutek, muškátový oříšek, podle chuti sůl a pepř. Dohromady smícháme s cibulí a česnekem.

  • 3

    Nádivkou naplníme prsíčka, vložíme je do vymaštěné žáruvzdorné mísy a pomastíme. Maso pečeme 25-30 minut v předehřáté troubě

  • 4

    při 190 °C. Zkusíme, zda je propečené, porce šikmo nakrájíme na plátky a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu