Francouzské kuřecí závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 25 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 g Strouhanka
  • 1000 g Kuřecí stehna
  • 125 g Kaštany jedlé
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Džem brusinkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 925 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 277.6 mg
  • Draslík 747.5 mg
  • Vláknina 1647.5 mg
  • Vitamín A 1647.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna vykostíme a kůži na nich ponecháme.

  • 2

    Nádivku: na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou jen zpěníme.

  • 3

    Přidáme nadrobno nakrájené kaštany a za občasného míchání je 5 minut osmahneme. Odstavíme, přisypeme strouhanku, petržel, podle chuti sůl a pepř a směs spojíme vejcem.

  • 4

    Porce stehen několikrát lehce nakrojíme a rozklepeme paličkou. Osolíme je a opepříme. Rozdělíme na ně nádivku. Stočíme do tvaru závitku a dobře uzavřeme párátky.

  • 5

    Plněná stehna dáme v jedné vrstvě na pekáček a 20-25 minut pečeme

  • 6

    v předehřáté troubě při 190 °C, závitky během pečení podléváme teplou vodou a poléváme vypečenou šťávou.

  • 7

    Závitky vyjmeme z pekáčku, odstraníme z nich párátka a uchováme v teple.

  • 8

    Do výpeku po pečení nalijeme vývar a vaříme jen tak dlouho, až se rozvaří všechny připečeniny. Do hustého základu přidáme brusinkový džem a jen krátce rozvaříme dohladka. Omáčku podle chuti přisolíme, můžeme ji i přecedit.

Komentáře k receptu