Základní rajčatová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Bazalka
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 648.1 mg
  • Vláknina 6622.3 mg
  • Vitamín A 6622.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spodek rajčat nařízneme do kříže, dáme na plech vyložený pečícím papírem, přidáme stroužky nevyloupaného česneku, zahřejeme troubu na 200°C a pečeme 15-20 minut.

  • 2

    Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

  • 3

    Rajčata i česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Dáme do mísy, přidáme olej, ocet, cukr, sůl, pepř a bazalku, dobře promícháme.

Komentáře k receptu