Kachna plněná ovocem pečená na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Banány
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Hrušky
  • 1 ks Kachna domácí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 230.4 mg
  • Vláknina 5619 mg
  • Vitamín A 5619 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky a jablka omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince, sloupnuté banány nakrájíme na plátky.

  • 2

    Kachnu očistíme, osolíme (i uvnitř), posypeme kmínem a vložíme na pekáč. Do břišní dutiny vložíme ovoce, kachnu podlijeme pivem, vložíme do předehřáté trouby a pod poklicí pečeme. V průběhu pečení kachnu přeléváme výpekem, vidlicí propícháme tučnější místa, aby vytékalo sádlo.

  • 3

    Zhruba po hodině odstraníme poklici a pečeme, až je maso měkké a kůrka křupavá.

Komentáře k receptu