Kachna plněná rýžovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 120 g Rýže indiánská
  • 250 ml Voda pitná
  • 200 ml Mošt jablečný
  • 120 ml Koňak Armaňak
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.125 kávová lžička Hřebíček
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Jablka
  • 2 kg Kachna mražená
  • 2 polévková lžíce Kachní sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1805 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 154 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 4.4 mg
  • Draslík 302 mg
  • Vláknina 7031.3 mg
  • Vitamín A 7031.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmraženou kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a osolíme vně i uvnitř. Jablka rozkrájíme na osminky a vykrojíme jádřince, mandle spaříme, oloupeme a nasekáme nahrubo. Rýži uvaříme a necháme vychladnout.

  • 2

    Kachnu vložíme na 1 lžíci sádla do pekáče a v předehřáté troubě zprudka pečeme 5 minut hřbetem nahoru, poté kachnu otočíme a dalších 5 minut pečeme. Poté teplotu zmírníme, kachnu přelijeme jablečným moštem a pečeme. Po 20 minutách pekáč vyjmeme a dáme stranou.

  • 3

    V míse smícháme rýži s mandlemi, jablky, skořicí, mletým hřebíčkem a polovinou koňaku. Touto směsí vyplníme vnitřek kachny, uzavřeme jehlami a pekáč s kachnou vrátíme do trouby. Pečeme asi 45 minut. Během pečení kachnu přeléváme výpekem.

  • 4

    Upečenou kachnu přeložíme na servírovací mísu, posypeme cukrem, přelijeme zbylým koňakem, zapálíme a podáváme.

Komentáře k receptu