Husa s jablky pečená na pivu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1629 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 141 g
- Sodík 435 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 333.3 mg
- Draslík 1403.4 mg
- Vláknina 3666.7 mg
- Vitamín A 3666.7 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Husu očistíme, uvnitř i vně osolíme a necháme alespoň hodinu v chladu. Poté celou husu potřeme mlékem, vložíme ji do pekáče, ten vložíme bez poklice do hodně vyhřáté trouby a pečeme. Po deseti minutách teplotu snížíme, husu podlijeme skleničkou piva a pečeme. 
- 
                                2Zhruba po dvou hodinách k huse přidáme cibule nakrájené na čtvrtky a jablka bez jádřinců nakrájená na čtvrtky. 
- 
                                3Během pečení husu propichujeme, aby vytekl tuk, podléváme pivem a poléváme výpekem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        