Teplý kuřecí salát s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 200 g Salát hlávkový
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Chilli paprička
  • 30 g Řeřicha
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Mango
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 4 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 975 mg
  • Vláknina 11621.9 mg
  • Vitamín A 11621.9 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, ocet, papriku, chilli, česnek, kmín a podle chuti sůl.

  • 2

    Kuřecí maso promícháme s marinádou, přikryjeme a necháme několik minut marinovat.

  • 3

    Čtyři talíře vyložíme salátovými listy a řeřichou, na ně poklademe plátky avokáda a manga.

  • 4

    Pánev rozehřejeme a vyklopíme na ni hranolky kuřecího masa s marinádou. Za stálého míchání zprudka 5–6 minut dozlatova smažíme, maso musí být dobře propečené.

  • 5

    Vyjmeme z pánve kuřecí maso a vyrovnáme je na plátky manga a avokáda.

  • 6

    Pánev vrátíme na oheň a přilijeme rum. Asi minutu jej necháme bublat a stále mícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Horkou rumovou šťávou polijeme porce masa, mírně posypeme paprikou a servírujeme.

Komentáře k receptu