Slaninové válečky se švestkami a datlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 14 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 24.1 mg
- Draslík 78.1 mg
- Vláknina 20 mg
- Vitamín A 20 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Sušené švestky opláchneme horkou vodou, osušíme a místo pecek vložíme mandle. Naskládané do misky je zalijeme portským vínem a dáme je marinovat (nejméně půl hodiny, ale můžeme je nechat i přes noc). Všechny takto připravené švestky ovineme plátky sušené slaniny a upevníme párátkem. 
- 
                                2Sýr nakrájíme na malé kostičky, které vkládáme do datlí. Plátky anglické slaniny poprášíme z jedné strany paprikou a tou samou stranou ovineme každou datli a zajistíme párátkem. 
- 
                                3Datle i švestky naskládáme na plech s pečicím papírem a dáme na 6 až 10 minut do trouby rozpálené na 220°C. Slanina musí získat zlatou barvu a měla by být krásně křupavá. Po vyjmutí plechu z trouby vyndáme párátka a necháme vychladnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        