Krůtí prsa v žampionové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 600 g Krůtí prsa
  • 2.4 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Pažitka
  • 150 g Smetana zakysaná 14%
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 820 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 108.4 mg
  • Draslík 719.1 mg
  • Vláknina 3655 mg
  • Vitamín A 3655 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v pánvi máslo. Když začne pěnit, přidáme nudličky krůtího masa a zprudka je 5 minut smažíme, průběžně promícháváme. Děrovanou naběračkou potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.

  • 2

    Na pánvi vyškvaříme slaninu a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Přidáme půlky žampionů a společně asi 5 minut podusíme. Potom zaprášíme moukou a krátce osmahneme, průběžně promícháváme.

  • 3

    Přilijeme vývar, mícháme a vaříme nejméně 10 minut. Do omáčky vložíme opečené maso a zvolna upravujeme, aby se maso dobře prohřálo. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Přidáme zakysanou smetanu a už jen prohřejeme. Servírujeme posypané nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu