Krůtí prsa v žampiónové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Krůtí prsa
  • 50 ml Sherry brandy
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Smetana na šlehání
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Brokolice
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 1043.2 mg
  • Vláknina 8761.1 mg
  • Vitamín A 8761.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, česnek na plátky, cibuli nadrobno.

  • 2

    V hlubším kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přimícháme žampióny a chvíli smažíme. Poté přilijeme brandy, povaříme a vlijeme vývar. Vaříme, až se vývar mírně zredukuje. Přilijeme smetanu, ochutíme solí a ještě asi 5 minut povaříme.

  • 3

    Opláchnutá krůtí prsa nakrájíme na nudličky, ochutíme solí a pepřem a na rozpáleném oleji restujeme ze všech stran. Poté maso přelijeme žampiónovou omáčkou, povaříme, až se omáčka mírně zredukuje. Před podáváním vmícháme drobně posekanou petrželovou nať.

  • 4

    Jako přílohu ve vroucí osolené vodě povaříme na růžičky rozebranou brokolici. Vaříme zhruba 4 minuty (záleží na velikosti růžiček), aby nebyla brokolice rozvařená. Poté scedíme a necháme okapat.

  • 5

    Maso s omáčkou podáváme obložené růžičkami brokolice.

Komentáře k receptu