Bramborová omeleta s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 300 g Moravské uzené maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.24 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 411 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 181.3 mg
  • Draslík 369 mg
  • Vláknina 4088.3 mg
  • Vitamín A 4088.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka silná 1 cm a na pánvi na rozpáleném oleji dorůžova opečeme. Opečené brambory dáváme hned na máslem vymazaný plech, následně je osolíme a opepříme.

  • 2

    Uzené maso nakrájíme na tenké plátky a skládáme je na opečené brambory. Zalijeme smetanou a rozšlehanými vejci.

  • 3

    Vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme přibližně 20 minut.

  • 4

    Ještě horkou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu