Mexická krůtí prsa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Hrozinky
  • 750 g Krůtí prsa
  • 90 g Mandle
  • 400 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kmín drcený
  • 3 g Hřebíček
  • 3 g Anýz mletý
  • 5 g Koriandr mletý
  • 20 g Čokoláda na vaření
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 0.17 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 850 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 121.9 mg
  • Draslík 1130.2 mg
  • Vláknina 12539.8 mg
  • Vitamín A 12539.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omáčka molé: krátce rozmixujeme rajčata, cibuli, loupané mandle, podle uvážení rozinky, čokoládu, česnek, sezamová semínka, chilli

  • 2

    koření, skořici, hřebíček, koriandr, kmín, anýz a odměřené množství vody.

  • 3

    Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme naklepané a osolené krůtí maso a asi 5 minut zprudka ze všech stran smažíme.

  • 4

    Přidáme omáčku molé a 2 minuty ji za stálého míchání zahříváme. Přilijeme vývar, přivedeme k varu, přikryjeme a necháme asi 40 minut zvolna dusit, až maso změkne. Dochutíme pepřem a solí a servírujeme.

Komentáře k receptu