Mexická krůtí stehna v ostré omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 100 g Arašídy
  • 1000 g Krůtí stehna
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Anýz
  • 1 kávová lžička Koriandr
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo arašídové
  • 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 776 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 178.5 mg
  • Draslík 1146.9 mg
  • Vláknina 11803.5 mg
  • Vitamín A 11803.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu zapneme na 180°C (plynovou na stupeň 4).

  • 2

    Čtyři malá krůtí stehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, na kterém stehna opečeme do zlatohněda.

  • 3

    Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, nasekáme nadrobno, přidáme k masu a za stálého míchání vše osmahneme. Vložíme konzervovaná rajčata, vařečkou je rozmačkáme, pekáč zakryjeme a hodinu pečeme.

  • 4

    Mezitím rozkrojíme 2 chilli papričky, vybereme z nich jadérka a dužinu posekáme nadrobno. Umeleme hřebíček, koriandr a anýz, hořkou čokoládu (nejméně 70%) nalámeme na kousky. Stehna vyjmeme a udržujeme v teple. Do rendlíku přidáme mleté koření, nasekané chilli papričky, čokoládu i arašídové máslo a dobře vše promícháme.

  • 5

    Stehna vrátíme zpět do pekáče a pečeme odkrytá ještě 30 minut.

  • 6

    Podáváme posypané burskými oříšky a ozdobené celými chilli papričkami.

Komentáře k receptu