Kantonské nudle smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Kapusta hlávková
  • 675 g Hovězí maso zadní
  • 75 g Bambusové výhonky
  • 25 g Fazolové lusky zelené
  • 350 g Nudle vaječné
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 171.4 mg
  • Draslík 564.2 mg
  • Vláknina 9759.5 mg
  • Vitamín A 9759.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle povaříme v hrnci s vařící vodou cca 3 minuty. Procedíme je, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V předehřátém woku rozehřejeme olej, přidáme nudle a smažíme dvě minuty. Necháme okapat a dáme stranou.

  • 3

    Zbývající olej rozehřejeme ve woku, dáme do něj hovězí nudličky a smažíme, přidáme pokrájenou kapustu, bambusové výhonky, pokrájené jarní cibulky a fazolky a dvě minuty smažíme. Přidáme sójovou omáčku, sherry, vývar a cukr a vše promícháme.

  • 4

    Vmícháme do směsi nudle.

  • 5

    Podáváme horké, ozdobené zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu