Kantonské nudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1600 g Nudle široké
  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Pórek
  • 100 g Kedlubna
  • 30 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Glutasol
  • 15 g Petržel - nať
  • 500 g Šunka dušená
  • 100 g Solamyl
  • 100 g Houby černé
  • 180 ml Víno bílé
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 400 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1210 kcal
  • Sacharidy 139 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1339 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 138 g
  • Cholesterol 111.4 mg
  • Draslík 521.1 mg
  • Vláknina 2071 mg
  • Vitamín A 2071 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, propláchneme je studenou vodou a necháme na cedníku okapat.

  • 2

    V hluboké pánvi opečeme na malém množství oleje těstoviny do chřupava a dáme je na teplo.

  • 3

    Do pánve nalijeme vývar a přidáme na nudličky nakrájené, uvařené kuřecí maso (svalovina - prsíčka nebo stehna).

  • 4

    Šunku nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, očištěný a omytý pórek, kedlubny nebo bambusové výhonky nakrájíme také na nudličky a spolu s černými houbami přidáme do pokrmu. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme glutasol a krátce povaříme.

  • 5

    Nakonec směs zahustíme máčeným škrobem, zakápneme olejem a přelijeme přes těstoviny.

  • 6

    Při podávání zdobíme pokrm omytou a jemně překrájenou petrželovou natí.

Komentáře k receptu