Vepřové žebírko na feferonkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 150 g Lečo sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Feferony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřové kotlety
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1066 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 786 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 291 mg
  • Draslík 1152.5 mg
  • Vláknina 2041.3 mg
  • Vitamín A 2041.3 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kotletu rozdělíme na 4 porce, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, trochu naklepeme, nařízneme kraje a na rozpáleném sádle z obou stran opečeme.

  • 2

    Hotové kotlety vybereme z výpeku a na něm osmažíme na tenké kolečka nakrájenou cibuli na tenké proužky nakrájenou slaninu, nasekané feferonky, na kolečka česnek, na pásky nakrájenou papriku, vylijeme lečo, všechno chvilku podusíme. Na směs položíme kotlety, zalijeme smetanou a necháme projít varem.

  • 3

    Do hotového jídla nakonec přidám nasekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu