Vepřové žebírko lašské

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 10 g Kopr sterilovaný
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Zakysaná smetana
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1518 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 468.2 mg
  • Vláknina 2492 mg
  • Vitamín A 2492 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vepřové pečeně odsekáme obratlové kosti, opláchneme ji ve vlažné vodě a nasekáme z ní žebírka. Lehce je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme.

  • 2

    Žebírka po obou stranách opečeme na tuku.

  • 3

    Slaninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Osmahneme ji dorůžova, přidáme mletou papriku, krátce zpěníme, vmícháme rajčatový protlak a zalijeme vývarem.

  • 4

    Do základu přidáme žebírka a dusíme doměkka.

  • 5

    Měkké maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozředíme vývarem, rozšleháme a provaříme.

  • 6

    Nakonec přilijeme kyselou smetanu, krátce povaříme, omáčku přes hustý cedník přecedíme na maso, přidáme na drobno nakrájený kopr a vše podusíme.

Komentáře k receptu