Kynuté bulky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 7 g Droždí sušené
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 280 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 74.7 mg
  • Vláknina 5095.8 mg
  • Vitamín A 5095.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme polohrubou mouku s cukrem, sušeným droždím a solí. Přilijeme asi 280ml vody a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Hněteme ještě 10 minut.

  • 2

    Těsto vložíme do olejem vymazané mísy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.

  • 3

    Na pracovní desce vykynuté těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 16 dílů, které zformujeme do tvaru koule. Urovnáme je dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečicím papírem. Necháme dokynout ještě 30 minut.

  • 4

    V troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia pečeme bulky asi 20 minut.

Komentáře k receptu