Kynuté bulky s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 42 g Droždí
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hrozinky
  • 50 g Kandovaná citronová kůra
  • 550 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Kardamom
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2.5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 118.2 mg
  • Draslík 335.1 mg
  • Vláknina 7924.8 mg
  • Vitamín A 7924.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 290 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva plechy vyložíme pečicím papírem, bochánky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

  • 2

    V misce utřeme droždí s cukrem, přimícháme vlažné mléko a 2 lžíce mouky.

  • 3

    Ve velké míse promícháme 500 g mouky (zbylou použijeme na vál) se solí, uděláme ve středu důlek, do kterého vlijeme drožďovou směs. Po okrajích mísy nakrájíme kousky změklého másla, mleté koření a vlijeme rozšlehaná vejce. Vše zpracujeme v hnětači, těsto bude řidší a lepivé. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi 45 minut na teple kynout. Do vykynutého těsta přimícháme hrozinky (můžeme zvolit polovinu sultánek), kandovanou kůru a promícháme, až se těsto téměř nelepí. Opět necháme kynout asi 10 minut.

  • 4

    Z vykynutého těsta tvarujeme na pomoučeném vále bochánky, asi 12 – 14 ks, klademe na plechy dál od sebe, přikryjeme utěrkou a necháme půl hodinu dokynout.

  • 5

    Bochánky potřeme mlékem smíchaným s cukrem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.

  • 6

    Upečené bochánky necháme na mřížce vychladnout.

Komentáře k receptu