Jehněčí kebab s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 ks Citrony
  • 6 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 14 kg Jehněčí kýta
  • 0.7 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 6 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
  • 3 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 7563 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 533 g
  • Sodík 2682 mg
  • Bílkoviny 640 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 2310.6 mg
  • Draslík 10504.5 mg
  • Vláknina 2759.8 mg
  • Vitamín A 2759.8 mg
  • Vitamín B6 12.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso pokrájíme na kousky. Rozšleháme metlou vinný ocet, olivový olej, jogurt a citronovou šťávu. Přimícháme oregano, špetku soli a pepře, stroužek česneku a rozemnuté bobkové listy. Maso vložíme do této marinády a zamícháme, aby se pokrylo. Přikryjeme a necháme 2 hodiny v lednici marinovat.

  • 2

    Do větší mísy dáme jogurt, přimícháme rozetřený česnek, mátu, sůl a pokrájenou okurku. Mísu přikryjeme a dáme do lednice, než ji budeme potřebovat.

  • 3

    Gril rozehřejeme na maximum. Vyndáme z marinády maso a setřeme z něj tekutinu. Maso napíchneme s bobkovými listy na 4 grilovací jehly a opékáme z každé strany asi 4 minuty a potíráme marinádou.

  • 4

    Kebaby posypeme petrželkou a ihned podáváme s vychlazenou jogurtovou omáčkou.

Komentáře k receptu