Kebab z jehněčího masa a ančoviček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 100 g Ančovičky konzervované
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 200 g Rajčata
  • 100 g Olivy černé
  • 30 g Bazalka
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1993 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 112.5 mg
  • Draslík 686.5 mg
  • Vláknina 6672.5 mg
  • Vitamín A 6672.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mleté jehněčí, nasekané ančovičky, cibuli pokrájenou na jemno, sůl, pepř, prolisovaný česnek, rozmarýn, dobře prohněteme a vypracujeme 12 válečků, které necháme 30 minut uležet.

  • 2

    Válečky napíchujeme na špejle, grilujeme za častého otáčení přibližně 10 minut. Mezitím si uděláme salát. V míse smícháme plátky rajčat, rozpůlené olivy, kolečka cibule a bazalkové listy, zalijeme olivovým olejem a pokapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu